Fakültemiz 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimiz Gerçekleşti
Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencileri, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında mezuniyet coşkusunu yaşadı. 

Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesinden 188 öğrenci, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda 28 Haziran Cuma günü saat 17:00 itibariyle başlayan törenle mezuniyet heyecanı yaşadı. Mezun olan öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte paylaştı.



15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet programına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın eşi Saliha Nazan Karaş, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Kayfeci, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni, tanıtım filmleri ve KBÜ Marşı’nın izlenmesi ile devam etti.
 

Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, “Sevgili öğrencilerimiz, sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın teknik birikimleriyle entelektüel altyapılarıyla tüm dünyanın kalkınmasında gelişiminde çok etkin rol oynayacaklar. Karabük Üniversitesinden aldıkları eğitimle mi? Evet.  Karabük Üniversitesinden aldıkları eğitimle. Çünkü Karabük Üniversitesi burada da görüyorsunuz, diğer üniversitelerden çok farklı bir üniversite” diyerek Türkiye’nin uluslararasılaşma anlamında en önde gelen üniversitelerden biri olduğuna dikkat çekti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş konuşmasında Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin, Teknik Eğitim Fakültesinin devamı olduğunu hatırlatarak, “Otuz yıldan fazla tecrübeye sahip bir fakülte” dedi. Teknoloji Fakültesi mezunlarının çok başarılı mühendis olacağını vurgulayan Prof. Dr. Karaş, “Başarıları her alanda, akademik alanda olsun, teknik alanda olsun katlanarak devam edecek. Hepsinin mezuniyetlerini tebrik ediyorum” diye konuştu.



Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Kayfeci, “Değerli mezunlarımız, eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarı ile tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz, ülkeleriniz ve insanlığa karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Her son yeni bir başlangıçtır bilinciyle kariyer basamaklarınızla tırmanacağınıza olan inancımız tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Karabük Üniversitesini de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır. Değerli genç mezunlarımız, bundan sonraki yolunuzda sadece aklın vicdanı ve bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayın ki sabırlı, dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir ve ancak değer oluşturduğunuzda başarı sizi takip edecektir. Ayrıca şunu unutmayınız, sizler yeni teknolojilerin ve gelişmelerin öncüleri olacaksınız. Fakat bu gücünüzü insanlığın iyiliği için kullanmayı unutmayınız. Sürdürülebilirlik, çevre koruma, toplumsal sorumluluk genç mühendislerin her zaman öncelikli konuları olmalıdır. Sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeleriniz ve insanlık için başarılı çalışmalar yapmak zorundasınız. Sizleri ülkelerinizin geleceği olarak görüyorum. Yeni başlangıçlarınızda ve kariyer yolculuğunuzda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.



Teknoloji Fakültesi Birincisi Ahmet Abdulmulim ise konuşmasında “Enerji sistemleri alanında kazandığım bu başarı gelecekteki hizmetlerimde topluma daha fazla katkıda bulunmak için bir ilham kaynağı olacak. Teknoloji Fakültesine adım attığımda aklımda kocaman hayaller vardı. Bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için çok çalışmam gerektiğinin farkındaydım ve bu yolda bana rehberlik eden, her adımda yanımda olan değerli hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.



Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi.