Fakültemizde Dört Bölümümüzden 400 Yeni Mühendis

Karabük Üniversitesi’nin en eski fakültesi olan Teknik Eğitim Fakültesi, şimdiki adıyla Teknoloji Fakültesi’nde mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen törenle Teknoloji Fakültesi’nin Enerji Sistemleri, İmalat, Mekatronik ve Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümlerinden 400’e yakın öğrenci mezun oldu.
 
2016 - 2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde Teknoloji Fakültesi’nin birincisi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Çiçek olurken, ikincisi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Emrehan Gürsoy, üçüncüsü ise Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Musa Matlı oldu.
 
Kampüsteki Bayrak Alanı’nda gerçekleşen Mezuniyet Töreni’ne Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Demir, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, Karabük MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Karabük MÜSİAD Sektör Kurumları Başkanı Suat Aksu, Karabük Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) Müdürü Coşkun Güven, KOSGEB Karabük Şube Müdürü Serhat Saygın, diğer akademik ve idari personel ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
“Böyle güzel ahlaklı evlatlar yetiştirdiğiniz için siz velilere teşekkür ederiz”
 
Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Teknoloji Fakültesi’nin Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada mezunlardan Karabük’e ve Karabük Üniversitesi’ne karşı vefalı olmalarını istedi. Teknoloji Fakültesi’nin, Teknik Eğitim Fakültesi adıyla kurulduğunu hatırlatan Rektör Polat, Üniversitenin de ilk fakültesi olduğunu söyledi ve ekledi: “Fakültemize baktığım zaman Üniversitemizin en eski öğretim üyelerini görüyorum. Onlar Karabük Üniversitesi’ne öncülük eden hocalar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
 
Rektör Prof. Dr. Refik Polat, en eski fakülte olması sebebiyle özellikle Teknoloji Fakültesi’nin öncülüğünde her yıl mezunların bir araya geleceği bir organizasyon yapılması önerisinde bulundu.
 
Rektör Prof. Dr. Polat velilere de seslenerek Karabük’ü ve Karabük Üniversitesi’ni dışarıda hep en huzurlu yer olarak tanıttıklarını, anlattıklarını ve bugün de haklı olduklarının veliler tarafından görüldüğünü ifade etti. Rektör Polat “Böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için teşekkür ederiz. Eğer sizler bu öğrencileri güzel ahlaklı yetiştiremeseydiniz bizim burada işimiz zor olacaktı.” diye konuştu.
 
“Sizler Karabük Üniversitesi’ni yüceltecek ve bizleri gururlandıracaksınız”
 
Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Demir törendeki konuşmasında, Karabük Üniversitesi’nin kurulduğu günden bugüne ilklerin üniversitesi olarak anıldığını ve anlamlı bir gelişme gösterdiğini belirterek Teknoloji Fakültesi’nin bu gurur tablosunda yer aldığı için mutlu olduğunu ifade etti.
 
Prof. Dr. Bilge Demir konuşmasında mezunlarla ilgili olarak şu sözlere yer verdi; “Bugün her biriniz bundan sonra kendiniz ve ailelerinizin yanında, ülkemize ve dünyaya karşı da sorumlu genç mühendislersiniz. İnanıyoruz ki, kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizler; başarıdan başarıya koşarken Karabük Üniversitesi’ni yüceltecek ve bizleri gururlandıracaksınız. Yolunuz; hür bir akıl, hür bir vicdan,  milli ve manevi değerlerimiz ve bilimin ışığında aydınlansın. Unutmayın ki, medeni, ahlaklı, dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Sadece bu değer sizi başarılı kılar. Ülkenin geleceği iyi yetişmiş kuşaklarla mümkündür. Kendinize doğru hedefler belirleyin.”
 
"Bir mühendisin başarılı olabilmesi için yeterli bilgi birikimine ulaşması gerekir"

Törende konuşan Teknoloji Fakültesi Fakülte Temsilcisi Doğuhan Kayan konuşmasında şu sözlere yer verdi; "Mühendis; günlük yaşamının her ayrıntısında çevresini gözlemleyebilen, eleştirebilen, dönüştürebilen kişidir.Bir mühendisin başarılı olabilmesi için yeterli bilimsel ve felsefi bilgi birikimine ulaşması gerekir. Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde almış olduğumuz eğitim bizlere tüm bu mesleki donanımları kazandırdı. Almış olduğumuz eğitim dünyaya farklı bir gözle bakmayı öğretti bizlere. Dünyayı yeniden şekillendirme imkanı verildi elimize. 

Konuşmaların ardından Fakülteyi birincilikte bitiren Mehmet Çiçek mezuniyet ağacına ay yıldız astı. Çiçek’e başarı belgesini Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar takdim etti.
 
Törende İş Kurumu (İŞKUR)’nun İşbaşı Eğitim Programı’na katılan Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü ve Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü’nden 17 öğrenciye sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Demir ve Karabük İŞKUR Müdürü Coşkun Güven takdim etti.
 
Mezun öğrenciler hep birlikte yemin metnini okudu, ardından keplerini havaya fırlattı.