EUROİNVENT 2017 Yarışmasından ödülle döndük
    
25-27 Mayıs tarihlerinde Romanya Yaş şehrinde projemizle katılmış olduğumuz 2017 Euroinvent Yarışmasında kendi kategorimizde Gümüş Madalya ve Kanada Fahri Diploması kazandık! Maddi manevi desteklerini esirgemeyen ailelerimize, projemize inanarak bize sponsor olan Çağ Çelik Demir Çelik A.Ş.’ye, proje danışmanım Doç.Dr. Mustafa ANUTGAN hocama, TÜMMİAD derneği yönetimine sonsuz teşekkürleri borç bilirim.
Avrupa’nın en prestijli bilim ve yaratıcılık fuarı EUROINVENT2017’de Fakültemiz Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencisi Fatma Zehra KILIÇ  ve Yüksek Lisans İmalat Mühendisliği öğrencisi İbrahim KARABAKAN "TARMAK EK1" adlı TÜBİTAK destekli projeleriyle gümüş madalya almıştır.
Dokuzuncu Avrupa Yaratıcılık ve Yenilik Fuarı, Romanya’nın Iasi şehrinde , Romanya Inventors Forum, Europe Direct Iasi, Gheorghe Asachi Iasi Üniversitesi ve Iasi Alexandru Ioan Cuza Üniversitesleri  tarafından düzenlenmektedir.
Sergi, yüksek öğrenimden, akademik araştırmalardan ve bireysel mucitlerden, yenilikçilerden ve okullardan icatları sergileyerek, Avrupa’da Uluslararası yaratıcılığı desteklemektedir.
Bu şekilde sergiye, araştırmacılara ve mucitlere;  dernekler, vakıflar ve yaratıcılık konusunda uzmanlaşmış kurumlar katılabilmektedir. Önbaşvurular uluslararası delegasyon jüri heyetleri tarafından ön elemeye tabi tutularak yarışmaya katılım hakkı elde etmektedirler. Projeler farklı  kategorilerde değerlendirilip, diploma ve madalyaya layık görülmektedirler
15 Farklı Kategoride değerlendirilmeye alınan projelerde 39 Ülkeden katılım, 902 icat ve inovasyon (katılım) sayısı, 540 ön elemeyi geçen ve yarışmaya hak kazanılan icat sayısı ve 10000 ziyaretçinin bulunduğu yarışmada ’Yenilenebilir Enerji  Kaynaklı GPS Destekli Tohum Ekme Gübreleme Ve Cansuyu  Veren Zeki Tarımsal Robot’ adlı projemizle  Tarım ve Gıda Endüstrisi, Makine Mühendisliği – Metalurji-Mekatronik , Yenilikçi Araştırma alanlarında 14.ODTÜ Robot Günlerinde elde ettiğimiz başarı sonucunda tanışmış oldumuz ve projemize % 100 destek sağlayan TÜMMİAD Derneği ile katılımda bulunduk. Yarışma sonunda projemiz beğenilerek Gümüş madalya kazanmıştır. Ayrıca, projemiz Toronto (Kanada) International Society of Innovation and Advanced Skills Özel Fahri Diploması almaya layık görüldü ve Temmuz ayında Kanada’da yapılacak olan İnovasyon yarışması için ön elemesiz katılma hakkını kazandık.
Tasarlanan ve uygulamaya dökülen robotun tohum ekme gübreleme ve can suyu verme işlemlerini aynı anda yaparak işgücünü azaltmış zamandan tasarruf ettirmiş maliyette hesaplılığa götürmüş ve tohumların ekiminde denkliği sağlamayı hedeflemiştir.