Marmara Üniversitesi Mekatronik ve İnovasyon Günleri
Karabük Üniversitesi Robot Kulübü (KAROT), Marmara Üniversitesi bünyesindeki akademisyenler ve Marmara Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri tarafından düzenlenen Mekatronik ve İnovasyon Günleri 2016’ya (MİG) katılmıştır. Mekatronik proje yarışması temalı robot ve bilimsel proje etkinliği, Türkiye genelinde mühendislik ve teknolojik alanlarda eğitim alan öğrencilerin ve ilgili kişilerin projelerini aynı platformda yarıştırma imkânı sunuyor. MİG’de 12 uzman konuşmacının katıldığı kariyer günleri ile 10 farklı dalda yarışmalar düzenlenmiştir. 28-29-30 Nisanda düzenlenen organizasyona 200 den fazla katılımcı başvurmuştur.
 
28 Nisan Perşembe günü yarışmacı ve robot kayıtları gerçekleştirilmiştir. Üniversitemiz Robot Kulübü üyeleri olan Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği öğrencilerinden Muhammet KILIÇ ve Serdar GÖKAY, Festo firmasının düzenlemiş olduğu ‘Festo Görev Tamamlama’ kategorisine iki kişilik bir ekiple başvuru yapmıştır. Aynı zamanda ‘Lisans Bitirme Projeleri’ kategorisine, danışmanlığını Prof. Dr. Raif BAYIR’ın yaptığı “Atomik Kuvvet Mikroskobu Altında Çalışabilen Çekme Test Cihazı” adlı mekatronik bitirme projesi ile Robot Kulübü öğrencisi Serdar GÖKAY katılmıştır.
 
Yarışmanın ilk günü üniversitemiz için belirlenen stantta gerekli kurulumlar yapılarak sunuma hazır hale getirilmiştir. Festo Görev Tamamlama kategorisinde yoğun katılım olduğu için Festo firması tarafından eleme sınavı düzenlenmiştir. Otomasyon konusunda teknik bilgiye dayalı sınavdan öğrencilerimiz 75 puan alarak ilk sıraya yerleşmiştir.
 

 
İlk gün belirlenen kuralar sonucu ‘Festo Görev Tamamlama’ kategorisinde ilk yarışacaklar arasında olan ekibimiz yarışma formatına uygun olarak tüm teknik ve yazılımsal gereklilikleri eksiksiz yaparak yarışmayı tamamlamıştır.

 
Marmara Üniversitesi spor salonunda yarışma boyunca, katılımcılara ve ziyaretçilere proje hakkındasunumlar yapılmıştır. Yarışmanın ikinci gününde, Marmara Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan 8 kişilik jüri heyeti projeleri değerlendirmiştir.Jüri heyetine gerçekleştirilen proje hakkında bilgi verilmiş ve cihazın çalıştırılması gösterilmiştir.

 
Etkinliğin son günü değerlendirmeler sonucunda öğrencimiz tarafından gerçekleştirilen proje ‘Lisans Bitirme Projesi’ kategorisinde birincilik, ‘Festo Görev Tamamlama’ kategorisinde ise ekibimiz ikincilik ödülüne layık görülmüştür.