3.ULUSAL SAF-RUN ROBOT GÜNLERİ
Çizgi izleyen, mini sumo, serbestve yangın söndüren kategorilerinin yer aldığı yarışmaya Robot kulübümüz çizgi izleyen, mini sumo ve serbest olmak üzere üç kategoride katılmıştır. 10 üniversite ve 15 lisenin katıldığı yarışmada çizgi izleyen kategorisinde 96, mini sumo kategorisinde 98, serbest kategoride 15 robot yer almıştır. Toplamda 217 robotun, 750’nin üzerinde katılımcının ve 1000’in üzerinde ziyaretçinin bulunduğu yarışmada Robot Kulübümüzün tüm robotik çalışmaları katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından yakından takip edilmiştir.
 
On dört robotla katıldığımız çizgi izleyen robot kategorisinde 96 robot arasından ‘Kilo Ohm’ isimli robotumuz birinci, ‘GigaOhm’ isimli robotumuz ikinci, Piko Ohm isimli robotumuz üçüncü olmak üzere ilk 5 sıralamasını almıştır. Üç robotla katıldığımız serbest robot kategorisinde ise 15 robot arasından ‘T-techPatriot’ isimli robotumuz birinci olmuştur.
 

Çizgi İzleyenRobot ve Serbest Robot Ödül Töreni

Çizgi İzleyenRobot ve Serbest Robot Ödülleri

 
Bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde maddi manevi desteklerini esirgemeyen Rektörümüz, Prof. Dr. Refik POLAT’a, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına ve kulüp akademik danışmanı Prof. Dr. Raif BAYIR’a bilgi, beceri ve zamanlarını bizden esirgemeyen Yrd. Doç. Ali UYSAL, Arş. Gör. Tuncay SOYLU, Arş. Gör. Batıkan Erdem DEMİR, Arş. Gör. Dr. Emel SOYLU ve Robot Kulübü üyelerine verdikleri emek ve gayretlerinden dolayı teşekkürü borç biliriz.