Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinden Büyük Başarı
           İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği tarafından her sene geleneksel olarak düzenlenen İklimlendirme Sanayi Ürün ve Mühendislik Tasarım Yarışması’na fakültemiz Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan CEYLAN danışmanlığında, 3 farklı proje ile başvurulmuş ve yarışmadaki 57 proje içerisinden, “Evaporatif Isı Geri Kazanım Yöntemleri” ve “Yoğunlaştırıcılı Isı Depolu Güneş Kolektörü ve Paneli Tasarımı” adlı projeler son 14 proje arasına seçilmiştir. Yarışmanın son aşamasında ise “Yoğunlaştırıcılı Isı Depolu Güneş Kolektörü ve Paneli Tasarımı” adlı proje jüri tarafından 2.’lik ödülüne layık görülmüştür.
          Çalışma havalı güneş kolektörünün kışın mahal ısıtması üzerinedir. Ülkemizde güneş enerjili sulu kolektörlerden fazlasıyla yararlanılırken, havalı güneş kolektörlerinden hiç yararlanılmamaktadır. Enerji yönünden bizim kadar dışarı bağlı olmayan birçok ülkede güneşlenme süreleri bizden oldukça düşük olmasına rağmen güneş enerjili havalı kolektörlerden kışın ısınma amaçlı olarak faydalanılmaktadır.
         Havalı güneş kolektörlerinin maliyetlerinin düşük, güvenli ve çevreci olması nedeniyle oldukça önemli olduğunu belirten hocamız ve öğrencileri, M. Tolunay GÖKER, Atakan YENİLİKÇİ, Naim ÖZETÇİ, Halit Akın ALTINÖRS ve Selim ADAKUL’u başarılarından dolayı tebrik ederiz.