Fakültemiz WIN EURASIA Automation Fuarında Yerini Aldı
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 35 ülkeden 1336 katılımcıyı ağırlayan WIN EURASIA Automation fuarında Fakültemiz Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencisi İbrahim ELMAS gerçekleştirmiş olduğu Beyaz Düzlem Üzerinde Kırmızı Lazer Pointer Takibi yapan sistemini tanıtmıştır.

Öğrencimizin bu çalışmasında Matlab ile Arduino UNO mikrodenetleyici haberleştirilmekte, gerçek zamanlı olarak beyaz düzlem üzerindeki kırmızı lazer pointer takip edilmektedir. Matlab ortamında anlık olarak alınan görüntü analiz edildikten sonra Arduino UNO kartına servo motorların hareketini sağlayacak sinyalin gönderilmesiyle sistem kontrol edilmektedir. Projenin ilerleyen aşamaları için güvenlik sistemleri için hedef kilitleme, hareketli nesne takibi gibi özelliklerin eklenmesi öngörülmektedir.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen sektörün önde gelen firmalarının katıldığı bu fuarda öğrencimiz projesi ve projenin ilerleyen aşamalarındaki hedefleri hakkında ziyaretçilere ve katılımcılara bahsetmiştir. Projenin hedefleri ziyaretçilerin ve katılımcıların oldukça ilgisini çekmiştir. Projenin ilerleyen aşamaları için sektörün önde gelen firmalarından Siemens, Hatko Electronics, TeknofinSteel, B Laser, Tema Makine, TTAF başta olmak üzere birçok firma ve iş adamı maddi ve manevi destek sağlayabileceklerini belirtmişlerdir.

Gerçekleştirilen projeye ilgi göstermiş olan tüm katılımcılara, projenin danışmanlığını yapan Doç.Dr. Mustafa ANUTGAN’a ve öğrencimiz İbrahim ELMAS’a teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Fuardan fotoğraflar;