TEKNOFEST
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK gibi kurumların yanı sıra üniversiteler ve Aselsan, Baykar, Türksat, Roketsan, Havelsan ve THY gibi Ülkemizin önde gelen teknoloji firmalarının da destekleriyle 2020 Eylül ayında Gaziantep Havalimanında "TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali" düzenlenecektir.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye'nin millî teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda da çeşitli disiplin ve kategorilerde Teknoloji Yarışmaları düzenlenecektir. TEKNOFEST, insansız hava araçlarından, robotik teknolojilerine, uydulardan uçan araba projelerine kadar birbirinden farklı pek çok alanda ülkemiz tarihinin en büyük teknoloji yarışmaları organizasyonuna ev sahipliği yapacaktır.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline ilişkin detaylı bilgiler http://teknofest.org web sitesinde, TEKNOFEST kapsamında düzenlenecek olan tüm yarışma bilgi ve şartnameleri başvuru linkleri ile birlikte https://www.teknofest.org/yarismalar.html adresinde yer almaktadır.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bünyesinde düzenlenecek olan Teknoloji Yarışmalarına başvurular için son tarih 28 Şubat 2020'dir.

Yarışmalara katılacak olan takımlara Türkiye Teknoloji Takımı Vakfınca sunulan ekipman, altyapı, ulaşım vb. desteklere ilişkin;

Link: 
/yuklenen/dosyalar/12625202085532.pdf